Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, campioană în La Liga! Barcelona pierde cu 4-2 pe terenul Gironei și titlul merge la marea rivală

Dani Morar

Actualizat 04/05/2024 la 21:33 GMT+3

Real Madrid a cucerit al 36-lea titlu din La Liga, beneficiind de pasul greșit al Barcelonei pe terenul celor de la Girona. Clubul blanco pune capăt unui sezon perfect în campionat și are șansa de a cuceri și marele trofeu Champions League, având doar două meciuri până la atingerea acestei performanțe.

Carlo Ancelotti festeggia il titolo nella Liga sulla panchian del Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid este noua campioană a Spaniei. După ce a învins-o pe Cadiz cu 3-0, gruparea de pe Bernabeu spera la un pas greșit al Barcelonei pe terenul Gironei, care a și venit. Girona s-a impus cu 4-2, trimițând titlul la marea rivală a catalanilor.
A fost partida la care Marc Andre Ter Stegen a devenit al doilea jucător străin cu cele mai multe prezențe în tricoul Barcelonei, după Lionel Messi. Argentinianul a jucat 778 de partide pentru catalani, neamțul 409, iar al treilea e Dani Alves, cu 408 meciuri.
Partida a început extrem de tare, iar Barcelona a deschis scorul după nici 3 minute de joc. Lamine Yamal l-a servit excelent pe Andrea Christensen, iar fundașul danez a marcat cu un șut la colțul lung.
Avantajul catalanilor a durat doar un minut, gazdele reușind egalarea foarte repede. Ivan Martin a centrat pentru Artem Dovbyk, cel care a înscris cu capul, fiind nemarcat în zona careului mic.
În minutul 33, Joao Cancelo a pătruns pe flancul stâng, a centrat perfect pentru Gundogan, care a trimis cu capul în bara transversală.
În ultimele minute din prima repriză, Barcelona a primit un penalty, după un fault asupra lui Lamine Yamal, chiar la marginea careului. Arbitrul a revăzut faza la monitorul VAR, iar Robert Lewandowski a transformat cu mult calm, ducând scorul la 2-1 înaintea pauzei.
În repriza a doua, greșelile s-au ținut lanț în defensiva Barcelonei, iar Girona a marcat de două ori în doar 2 minute, întorcând scorul. Portu și Miguel Gutierrez au trimis titlul din Spania la Madrid.
Portu a făcut dubla în minutul 75, iar speranțele Barcelonei s-au năruit complet. Girona – Barcelona s-a încheiat 4-2, iar catalanii rămân la 14 puncte în spatele lui Real Madrid, cu 4 etape înainte de final, fiind imposibil să îi mai întreacă la puncte. Odată cu această victorie, revelația Girona și-a asigurat prezența în grupele Champions League din sezonul viitor.
Girona – Barcelona: Echipele de start:
  • Girona: Gazzaniga - Eric Garcia, Lopez, Blind, Gutierrez - Tsygankov - Garcia, Herrera, Martin, Savio - Dovbyk
  • Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Gundogan, Christensen, Sergi Roberto - Yamal, Lewandowski, Fermin
Citește și:

Real Madrid e campioana Spaniei

Real Madrid avea nevoie de un pas greșit al Barcelonei pentru a cuceri un nou titlu de campioană. Girona a câștigat, iar madrilenii au cucerit al 36-lea titlu de campioni. Dintre echipele din top 5 campionate ale Europei, doar Juventus a mai ajuns la asemenea cifre pe plan intern (36 de titluri).
Carlo Ancelotti a devenit acum 2 ani primul antrenor din lume care cucerește titlul în toate cele 5 campionate de top din Europa. Italianul a mai câștigat Serie A cu Milan, Premier League cu Chelsea, Bundesliga cu Bayern și Ligue 1 cu PSG.
Primul titlu obținut de gruparea de pe Benabeu a fost în sezonul 1931-1932, iar de atunci au urmat ani și ani de glorie pentru cel mai galonat club din lume. Titlul cu numărul 34 fusese obținut în urmă cu 4ani, sub conducerea lui Zinedine Zidane, iar cel cu numărul 35 în urmă cu 2 ani, sub comanda lui Ancelotti.
Deși câștigarea unui titlu este un moment special, madrilenii nu au prea mult timp de odihnă, deoarece peste 4 zile vor juca returul cu Bayern Munchen, din semifinalele Champions League. După ce au remizat, 2-2 în tur, echipa lui Ancelotti are nevoie de o victorie pe Bernabeu pentru a accede în marea finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo